حرفهای عجیب بنی صدر در 15 بهمن
بنیصدر اهداف امپریالیسم در ایران را بر میشمرد. البته این حرفها بعدا از خاطرش پاک شد و خودش گوشهنشین سفرهٔ سردمداران همین امپریالیسم شد.

مرغ طوفان آن روزهای انقلاب ایران هنوز نفهمیده بود پر کاهی هم در مقابل خواست و ارادهٔ مردم نیست، برای همین حرف عجیبی زده بود که شد تیتر یک کیهان پانزدهم بهمن:
«نه با شاه سازش میکنم نه با خمینی»
بختیار با خبرنگاری از کشور کانادا مصاحبه کرده و گفته بود: «من نخست باید بدانم جمهوری اسلامی چیست سپس ببینم قبولش میکنم یا نه». حرفی که بارها تکرارش کرد و انگار آخرش هم نفهمید جمهوری اسلامی چیست.
بختیار آن روزها حرفهای عجیب دیگری هم زده بود، مثل این ادعا که: «۲۵ سال با خودکامگی و فساد حکومت شاه مبارزه کردهام».
پانزدهم بهمن ۵۷ روز حرفهای عجیب بود. حرفهایی که یا خودشان عجیب بودند یا از طرف کسانی مطرح شدند که بعدها تضاد عجیبی بین این حرفها و رفتارشان پیدا شد. از جمله بنیصدر که اهداف امپریالیسم در ایران را بر میشمرد. البته این حرفها بعدا از خاطرش پاک شد و خودش گوشهنشین سفرهٔ سردمداران همین امپریالیسم شد. کیهان از قول بنی صدر آن روز گفته بود که امپریالیسم این اهداف را در ایران دنبال میکند:
۱- انحصار منابع روزمینی و زیرزمینی. ۲- هدایت اقتصاد کشور زیر سلطه امپریالیسم و تبدیل آن به زبالهدانی. ۳- تحمیل بحرانهای اقتصادی غرب بر کشورهای زیر سلطه از جمله ایران. ۴- تشکیل سازمانهای اداری و نظامی برای رسیدن به هدف اول. ۵- به وجود آوردن یک نظلم سیاسی و اجتماعی که با هدف اول سازگار باشد. ۶- نگهداشتن کشورهای زیر سلطه (از جمله ایران) در دایره قدرت امپریالیستی.

امواج انقلاب ایران در همان روزهای نخست ماهیت واقعی خیلیها را روشنتر از قبل کرد. از جمله سران مصر. انور سادات رئیس جمهور مصر اعلام آمادگی کرده بود وظیفهٔ تأمین نفت رژیم صهیونیستی را به عهده بگیرد. رژیمی که حالا بزرگترین تأمینکنندهٔ نفتش، ایران را از دست داده بود.
در آن زمان کشورهای عربی با فروش نفت به اسرائیل به شدت مخالف بودند. خبرگزاری رسمی آن روزهای شوروی در این رابطه چنین اظهار نظر کرده بود: «رهبران مصر بار دیگر تأکید کردند که مواضع مشترک کشورهای عربی را ترک گفتهاند».
مردمی برای پیروزی انقلابشان کم خون نداده بودند حالا هم برای همان انقلاب و فرزندانش از خون خودشان دریغی نداشتند. در آن برهه زمانی، سیل کمکهای درمانی و اهدای خون مردم به بیمارستانهای آنقدر زیاد بود که ظرفیت بیمارستانها برای نگهداری از آن کافی نبود. کار به جایی رسید که مسئولان از مردم خواستند تا بیمارستانها اعلام نیاز نکردهاند مردم برای اهدای خون مراجعه نکنند. در روزنامه هم اطلاعیه دادند که: «خونتان را برای روز مبادا نگه دارید»
در حاشیه
- وزرای خارجه آمریکا و انگلیس طی دیدار دیوید اوئن از آمریکا، در مورد اوضاع ایران به گفتگو کردند. بغداد هم با اعزام هیأتی به عربستان، به بررسی اوضاع ایران و منطقه پرداخت.
- ژنرال هایزر، فرستاده ویژه آمریکا به ایران، با اتمام مأموریت حساس خود و مذاکرات مکرر با مقامات ایرانی، عازم آمریکا شد. سخنگوی وزرات خارجه آمریکا گفت: هایزر سعی کرد تا نظامیان ایران از بختیار حمایت کنند
- آیتالله سیدمحمدباقر صدر با ارسال نامهای از عراق برای حضرت امام، از مبارزات ملت ایران حمایت کرد.
- دولت بختیار برداشت از پسانداز و سپردههای بانکی مردم را محدود کرد.
- دو تن از وزرای سابق به نامهای عبدالمجید مجیدی و هوشنگ نهاوندی، توسط فرمانداری نظامی بازداشت شدند.
- مقامات شوروی گفته بودند سیا برای به راه انداختن جنگ مسلحانه بین ارتش و مردم تلاش میکند