بررسی های به عمل آمده درباره سوابق زهرا بهرامی قاچاقچی اعدام شده و همسر وی نشان می دهد جنجال رسانه های غربی درباره وی هیچ پایه و اساسی ندارد.در پی محاکمه و مجازات «زهرا بهرامی» برخی رسانه ها و محافل سیاسی غرب، به جنجال و هیاهو در مورد این پرونده دست زده و سعی کردند پرونده شفاف این قاچاقچی بین المللی موادمخدر را سیاسی و مرتبط با جریان فتنه سبز جلوه دهند.
این در حالی است که گزارش اختصاصی خبرنگار کیهان درباره جزئیات پرونده مذکور، حاکی است زهرا بهرامی فرزند علی متولد١٠/١١/١٣۴۴ تهران ، با شماره شناسنامه ۱۸۴۰ صادره از تهران دارای تابعیت مضاعف هلند در سال ۱۳۷۰ پس از جدا شدن از شوهرش به همراه یکی از فرزندانش ایران را به مقصد آلمان ترک و پس از گذشت پنج سال و ناکامی از دریافت اقامت آلمان به کشور هلند عزیمت کرده و در سال ۲۰۰۰ میلادی موفق به کسب پناهندگی اجتماعی از آن کشور شده است.
در سال ۱۳۸۳ سفری به ایران داشته و از آن پس به صورت مکرر به کشور رفت و آمد داشته است.
شوهر سابق وی به نام محمدتقی عرفانی کرد، متولد ۱۳۳۸ به شناسنامه شماره ۱۴۱۶۱ و شماره ملی ۴۹۰۱۴۱۴۸۸۱ قاچاقچی موادمخدر بوده که در گذشته به جرم ربایش دو کودک ۹ و ۱۰ ساله در مشهد و تجاوز به عنف دستگیر و در تاریخ
۲۶/۵/۱۳۸۵ اعدام گردیده است.
همچنین شوهر دوم متهمه نیز سوابق مجرمانه و سابقه دستگیری و تحمل کیفر از جمله، سابقه زندان به جرم توزیع موادمخدر در سال ۱۳۷۶، محکومیت به جرم توزیع موادمخدر در سال ۱۳۷۷، محکومیت به زندان به جرم حمل ۵۱ کیلوگرم مرفین و ۵۲ کیلوگرم تریاک در سال ۱۳۷۷ را در پرونده خود دارد.
زهرا بهرامی در آخرین ورود به ایران در تاریخ ۴/۱۰/۱۳۸۸ساعت چهار صبح با گذرنامه ایرانی خود به شماره ۱۵۵۲۹۸۹ از مقصد لندن وارد کشور شده است.
نامبرده در تاریخ ۱۲/۱۰/۱۳۸۸ با حکم قضایی به اتهام نگهداری و خرید و فروش مواد مخدر از نوع کوکائین، به همراه چهار مرد دیگر همراه وی با سوابق سرقت و در حال حمل سلاح سرد بازداشت شده است.
براساس تحقیقات و مستندات و کشفیات، زهرا بهرامی عضو یک باند بین المللی ترانزیت مواد مخدر است که ماده مخدر کوکائین را به ایران وارد و تریاک خارج می کرده اند. براساس اظهارات و اعترافات نامبرده، با مشارکت وی طی دو مرحله مقادیری کوکائین وارد کشور و توزیع گردیده و پس از فروش مقادیری از این ماده افیونی و تبدیل آن به پول، مقداری از آن برابر با ۴۵۰ گرم نیز نزد وی باقی مانده که آن را در منزل خود واقع در حومه کرج جاسازی کرده است. پس از بازداشت و اعتراف متهمه، با طی تشریفات قضایی با حضور وی و تنظیم صورتجلسه مقدار ۴۵۰ گرم کوکائین از منزل و محل جاسازی شده کشف و ضبط و به ضمیمه پرونده نامبرده گردیده است.
براساس اعترافات زهرا بهرامی همکار وی در امر موادمخدر یک تبعه هلندی به نام خانم آنجلا باورز بوده است که در امر انتقال مواد مخدر بین ایران هلند با وی مشارکت داشته است. زهرا بهرامی در اعمال خلاف و قاچاق مواد مخدر با همکاری همدستان خارجی خود اقدام به تهیه مدارک جعلی نموده که از جمله آن گذرنامه جعلی دولت اسپانیا با مشخصات غیرواقعی لسترا سنچز (LASTERRA SANCEZ) متولد ۳۱/۵/۱۹۶۸ به شماره ۸۷۴۶۰۵-P می باشد که نامبرده با آن گذرنامه، سفرهای متعددی به کشورهای خارجی داشته است.
وی در مجموع تحرکات و سفرهای خود از مدارک هلندی، انگلیسی، اسپانیایی و ایرانی استفاده می کرده و دارای کارت های اعتباری و حساب های بانکی متعددی بوده که از هر یک از آنها در موقع خود بهره برداری می نموده است.
نامبرده در مسیر امور غیرقانونی خود، علاوه بر نگهداری و انتقال مواد مخدر و انجام امور غیراخلاقی از همه امکانات از جمله خودروی شخصی، دو باب منزل واقع در کرج و در شمال کشور استفاده های غیرقانونی می کرده است.
علاوه بر آنچه که ذکر شده، زهرا بهرامی در سال ۱۳۸۳ با گروهک تروریستی انجمن پادشاهی که در یک مورد با انفجار حسینیه سیدالشهدای شیراز اقدام به شهادت ۱۴ نفر و مجروح نمودن ۲۱۵ نفر نمودند ارتباط گیری کرده و به عضویت این گروهک درآمده و بر همین اساس در اغتشاشات روز عاشورا در تهران نیز در راستای تحریک اغتشاشگران اقدام نموده است.
وی در طی مدت بازداشت از امکانات کامل برای زندگی و ارتباط با خانواده خود برخوردار بوده و علاوه بر آنکه به کرات به صورت تلفنی با خارج از زندان در ارتباط بوده به طور مکرر با دختر خود که ساکن ایران می باشد ملاقات داشته است.
متهمه زهرا بهرامی در طی مراحل قضایی این پرونده، از امتیاز داشتن وکیل مدافع انتخابی به نام خانم ژینوس شریف رازی برخوردار بوده که در جریان کامل دادرسی و تحقیقات می باشد.
پس از سیر مراحل قضایی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، در تاریخ ۲۷/۹/۱۳۸۹ حکم شماره
۸۹/۱۶۸۸ در مورد متهمه صادر و به وکیل وی ابلاغ و رسید دریافت گردیده است.
براساس این حکم برابر اقاریر و اعترافات کتبی متهمه و براساس اظهارات وی در جلسه دادگاه، برابر شهادت شهود، براساس نظریه مرکز تشخیص هویت ناجا در مورد احراز اصالت مواد مخدر مکشوفه از نوع کوکائین و به استناد بند ۶ ماده ۸ و بند ۲ ماده ۵ اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر مصوبه ۱۷/۸/۱۳۷۶، نامبرده در مورد نگهداری ۴۵۰ گرم کوکائین و خرید و فروش حداقل ۱۵۰ گرم کوکائین به اعدام و مصادره اموال محکوم گردید و در مورد نگهداری ۴۲۰گرم تریاک به پرداخت ۱۴ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. گفتنی است، براساس اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر مصوبه ۱۷/۸/۱۳۷۶ حمل، نگهداری و خرید و فروش بیش از ۳۰ گرم کوکائین مجازات اعدام و مصادره اموال محکوم را در پی دارد