محمدنبی حبیبی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص اتحاد اصولگرایان اظهارداشت: ما در حزب موتلفه اسلامی بحثهای مربوط به انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی را از چند ماه قبل در جلسات آغاز کردهایم و معتقدیم در انتخابات، احزاب باید به عنوان موضوعی دائمی به مسائل انتخابات بپردازند، لذا به این نتیجه رسیدیم که قطعا مصلحت اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی آینده، «وحدت» است.
وی به اشتباه گروههای دوم خردادی در انتخابات دوم شورای شهر، اشاره کرد و افزود: از آنجا که اصلاحطلبان، رقیب را حذف شده تلقی میکردند، بنابراین به وزن کشی درون خود پرداختنه و 3 الی 4 لیست برای انتخابات در تهران دادند که آن یک خبط سیاسی برای جریان اصلاح طلب بود.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه واژه اصولگرایی در همان زمان به ادبیات سیاسی کشور وارد شد، خاطرنشان کرد: بر خلاف پیشبینیهای اصلاحطلبان، اصولگرایان با تابلو "آبادگران " به میدان آمده و با اتحاد، برنده انتخابات شدند و شوک سیاسی قوی را به جریان دوم خرداد وارد کردند.
*رقابت داخلی اصولگرایان فرش قرمز زیر پای رقیبان است
حبیبی عامل مهم پیروزی در آن زمان را اتحاد و اعلام فهرست واحد دانست و گفت: اگر امروز اصولگرایان گمان کنند جریان رقیب حذف شده است و به جای رقابت با رقیبان، به رقابت داخلی میان اصولگرایی بپردازند، این رویکرد اصلا به مصلحت نیست و اگر بدین صورت عمل شود همان پهن کردن فرش قرمز زیرپای رقیبان است.
وی به برنامه ریزیهای انجام شده در حزب موتلفه جهت ایجاد وحدت میان اصولگرایان اشاره کرد و با بیان اینکه موتلفه اسلامی امروز با همین تحلیل گام در عرصه میگذارد، اضافه کرد: شرط اول آن، حمایت از کاندیدای اصولگرای واقعی است، حتی اگر جزو حزب موتلفه اسلامی نباشند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه حزب موتلفه اسلامی در انتخابات به دنبال سهم خواهی نیست، خاطرنشان کرد: در انتخابات قبلی نیز مشخص شد که این سیاست حزب موتلفه اسلامی درست است؛ بنابراین اگر به رقابت میان اصولگرایان اقدام میکردیم مجلسی با اکثریت قاطع اصولگرایان را شاهد نبودیم.
حبیبی تشکیل جبهه متحد اصولگرایان را در مجلس هشتم بعد از عنایات الهی، عامل مهم پیروزی اصولگرایان عنوان کرد و گفت: بنابراین امیدواریم اصولگرایان به فکر رقابت با یکدیگر نباشد و حزب موتلفه در شرایط حاضر فقط به وحدت اصولگرایان میاندیشد.
*حزب موتلفه "جامعتین " را محور اتحاد می داند
وی در ادامه تصریح کرد: حزب موتلفه اسلامی، روحانیت و به خصوص "جامعتین " را محور اتحاد می داند؛ لذا براین اساس از برگزاری جلسات مشترک جامعتین برای گسترش اتحاد میان اصولگرایان به شدت حمایت کرد؛ چراکه معتقدیم نشستهای مشترک جامعتین در این مقطع حساس به نفع انقلاب اسلامی و مجموعه اصولگرایان است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به ملاقات چند ماه قبل خود به همراه عسگراولادی با دکتر احمدی نژاد اشاره کرد و یادآورشد: در آن جلسه به آقای احمدی نژاد گفتیم در انتخابات مجلس هشتم سران اصولگرایان با دعوت جنابعالی جمع شدند و در نهایت جبهه متحد اصولگرایی شکل گرفت و بعد از آن مجلس هشتم با اکثریت قاطع اصولگرایان تشکیل شد، لذا از آن اقدام ارزشمند رئیس جمهور تقدیر کردیم.
حبیبی ادامه داد: آقای احمدی نژاد در تماس تلفنی که با آقای عسگراولادی داشتند، اعلام کرد که امروز هم همان آمادگی وجود دارد که حرکت قبل از مجلس هشتم را تکرار کنند، بنابراین جلسه 30 نفرهای از اصولگرایان با حضور دکتر احمدی نژاد تشکیل شد و مقرر شد، آقایان، حداد عادل، ولایتی و عسگراولادی جلسات را ادامه دهند و در صورت نیاز آقای احمدی نژاد علاقمندی خود را برای شرکت در جلسات ابراز کردند.
وی با بیان اینکه چند هفته بعد جلسه مشترک "جامعتین " نیز تشکیل شد، اضافه کرد: بطور کلی اینگونه جلسات که نظر به وحدت کل اصولگرایان دارد را کار بسیار خوبی میدانم، اما تعدد جلسات نباید منجر به انجام کارهای موازی شود.
* عدم انشعاب حزب موتلفه بعد از 47 سال نشانه موفقیت این حزب است
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگر از مصاحبه تفصیلی خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهم ترین اشکال حزب موتلفه اسلامی را چه میدانید و نظرتان راجع به اظهار نظر برخی کارشناسان که موتلفه را دارای تاثیر گذاری بالا در جامعه نمیدانند، چیست، اظهار داشت: اگر تاثیرگذاری را تابعیت همه جریانهای سیاسی از حزب موتلفه بدانند، ما هیچ زمانی چنین ادعایی نداشته و نداریم.
حبیبی در ادامه، نقطه قوت حزب موتلفه را "ماهیت فکری حاکم بر آن " دانست و اضافه کرد: مهمترین دلیل اینکه در حزب موتلفه بعد از گذشت 47 سال به فضلالهی هیچگونه انشعاب و انشقاقی حتی در شرایط سخت سیاسی رخ نداده، همین تفکر است و این در حالی است که در بسیاری از احزاب که هنوز مرکّب اساسنامهشان خشک نشده، گروهی انشعاب و در مقابل گروه دیگر قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در جلسات داخلی و حتی شورای مرکزی حزب موتلفه فضای بسیار بازی وجود دارد، خاطرنشان کرد: همه اعضا موظف به ابراز عقیده و سلیقه شخصی خود بدون هیچگونه سانسوری در جلسات هستند، چراکه معتقدیم اگر کسی خود و سلیقه خود را سانسور کند، نوعی گناه مرتکب شده است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی جلسات شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی را بسیار با حرارت و دارای چالشهای فکری توصیف و اضافه کرد: بعد از گذر از مرحله تضارب آراء، حزب مکلف به تصمیمگیری است؛ لذا با توجه به اینکه بالاترین مرکز تصمیمگیری حزب مؤتلفه اسلامی شورای مرکزی است، بنابراین بعد از مطرح شدن موضوع و شنیدن آراء و صحبتهای موافق و مخالف، در نهایت رئیس شورای مرکزی، آن موضوع را به رأی میگذارد و رأی اکثریت به عنوان نظر حزب تلقی شده و همه اعضا، حتی مخالفان هم موظف به اطاعت از رای اکثریت هستند.
حبیبی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه شما به عنوان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی چه نقص و نقدی را متوجه حزب مطبوع خود میدانید، پاسخ داد: سرعتی که برای گسترش نظرات حزب موتلفه در سطح جامعه برای تاثیرگذاری، لازم است، باید بیش از گذشته افزایش یابد؛ بنده سرعت و میزان تاثیرگذاری را در حال حاضر کافی نمی دانم و معتقدم اگر میخواهیم در سرنوشت سیاسی کشور، اثرگذاری تعیین کننده داشته باشیم سرعت تصمیمگیریها و انتقال آن در سطح جامعه، باید بیش از این باشد.
وی تاکید کرد: اما با قاطعیت اعلام میکنم در مبانی حزب موتلفه اسلامی نقصی نمیبینیم، بلکه قوت این مبانی را باعت دوام این حزب میدانم، اما باید بر روی نسل جوان بیشتر کار کنیم و در اثرگذاری روی اقشار مختلف مردم با سرعت بیشتری گام برداریم.
*دیدار با حزب کمونیست چین از جنس ارتباط دولت ایران با دولت چین بود
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه این گفتوگو در پاسخ به چرایی سفر اخیر خود به چین و دیدار با حزب کمونیست چین، بیان داشت: جنس ارتباط حزب موتلفه اسلامی با حزب کمونیست چین، از جنس ارتباط دولت ایران با دولت چین است؛ بنابراین به همین دلیلی که دولت جمهوری اسلامی ایران که یک حکومت کاملا دینی است با دولت چین که کاملا حکومت غیر دینی است، ارتباط دارد، ما نیز این ارتباط را برقرار کردهایم، چرا که در غیر اینصورت در مراودات بینالمللی در جا خواهیم زد.
حبیبی با اشاره به اینکه حزب موتلفه اسلامی با حزبالله لبنان و هم با حزب بعث سوریه، ارتباطی صمیمانه دارد، یادآورشد: شروع ارتباط ما با حزب کمونیست به چند سال گذشته برمی گردد؛ ما در این ارتباط علاوه بر اینکه مراقب هستیم آن چارچوبهای اصلی نظام را رعایت کنیم، اما به عنوان یک حزب مردمی غیر دولتی ممکن است نظراتی داشته باشیم که بیان آن وابسته به محذورات دیپلماتیک نیست.
وی ضمن ابراز رضایتمندی از ارتباط با حزب کمونیست چین، گفت: به عنوان مثال؛ حزب موتلفه گلهمندی مردم ایران را از رأی دادن کشور چین به قطعنامههای علیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد، چراکه دست ما به عنوان یک حزب فراگیر مردمی، در اینگونه مباحث، از دولت بازتر است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه مراودات حزبی مقدمه خوبی برای توسعه مراودات فرهنگی، اجتماعی، میان دو ملت و دولت است، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، تجارب طرفین نیز در این میان به یکدیگر منتقل میشود، چراکه طرف چینی مصّر به اطلاع از تجربیات حزب موتلفه و موتلفه هم مصر به کسب اطلاع از تجارب حزبی آنها بود.
حبیبی نفس و ذات این ارتباطات و سفرها را مثبت و موفق ارزیابی کرد و افزود: در این دیدارها مسائل جاری روز مطرح و تفاهمات لازم صورت میگیرد.
*چشم انداز 15 ساله حزب موتلفه تصویب شده است
وی در ادامه گفتوگو با فارس، به تشریح برنامههای آینده حزب موتلفه پرداخت و گفت: در هر نشست کنگره، خط مشی سه ساله برای حزب موتلفه تنظیم میشود که حزب باید در همان راستا حرکت کند؛ حتی شورای مرکزی نیز خارج از این چارچوب نمیتواند تصمیمگیری کند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به تصویب چشمانداز 15ساله حزب موتلفه اشاره و یادآور شد: اولین شاخصه این چشم انداز، افزایش توان حزب در مسائل فکری و ایدئولوژیک است، چراکه رهبر معظم انقلاب در دیداری که در چند سال قبل با موتلفه داشتند، فرمودند: یکی از شاخصههای حزب «قدرت تولید فکر است» که این فکر را تولید کنند و بعد بین خود و مردم کانالکشی کنند.
حبیبی شاخصه دوم چشمانداز 15 ساله را «چگونگی اداره کشور» یا داشتن برنامه عنوان کرد و افزود: حزب موتلفه با داشتن برنامه در محورهای اصلی و مهم، مانند مسائل اقتصادی، نظرات کارشناسی جمع بندی شده باید داشته باشد که البته برای عملیاتی کردن آن نیاز به ارائه برنامههای جزیی است.
وی شاخصه سوم در چشمانداز 15 ساله حزب موتلفه را " کادرسازی " عنوان کرد و گفت: از آنجا که اداره کشور با افراد صورت میگیرد و مدیران برنامهها را تهیه و اجرا میکنند، تربیت نیروی انسانی کارآمد نیز در دستور کار موتلفه قرار داشته و دارد.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تاکید گرد: اگر قرار است احزاب در کشور نقش مثبتی داشته باشند باید سه ویژگی، ایدئولوژی متعالی،توانمندی در برنامهریزی در محورها و توان کادرساز مدیریتی را دارا باشند.
حبیبی در بخش پایانی مصاحبه در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه آیا به نظر شما امام خمینی (قدس سره) حرکت حزبی را قبول داشت یا نه، اظهار داشت: برای روشن شدن موضوع و آن چیزی که فکر میکنم نظر حضرت امام بود، 2 موضوع را مشخصا یادآور میشوم.
*حضرت امام (ره) بر فعالیت حزبی و تشکیلاتی موافق بودند
برای فعلیت وی به نقل قول از آیت الله علم الهدی امام جمعه شهر مقدس مشهد و عضو جامعه روحانیت مبارز، یادآور شد: روزهای اول پیروزی انقلاب در کشور مباحثی بود که آیا حزب تشکیل داده شود یا خیر؟ ایشان گفتند، من در محضر حضرت امام خمینی(رحمتالله علیه) بودم و امام فرمودند «حزب تشکیل بدهید در غیر اینصورت سرتان کلاه خواهد رفت» که بنده مستقیم این نقل قول را از زبان آقای علمالهدی شنیدم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی همچنین در ادامه یادآور شد: دوم اینکه بعد از آنکه به هر دلیلی فعالیت حزب جمهوری اسلامی با آن وسعت در کشور متوقف شد، سران جمعیت موتلفه در آن زمان ملاقاتی با امام (رحمتالله علیه) داشتند و فرض بر این بود که چون فعالیت حزب جمهوری با موافقت امام راحل متوقف شده است شاید امام با فعالیت حزبی موافق نیستند، آقای عسگراولادی و برخی دیگر از سران موتلفه، به عرض حضرت امام (رحمتالله علیه) میرسانند که در تشکیل حزب جمهوری، داخل حزب جمهوری فعالیت میکردیم اما اکنون که فعالیت حزب جمهوری متوقف شده است، آمدیم ببینیم ما مجاز به کار تشکیلاتی هستیم یا خیر؟
حبیبی ادامه داد: حضرت امام (رحمتالله علیه) فرمودند " شما به همان شکلی که سابقاً فعالیت میکردید، به فعالیت خود ادامه دهید "؛ بنابراین این یعنی مجوز شرعی از سوی ولیفقیه زمان به کار تشکیلاتی و حزبی است؛ هرچند امام (ره) این موضوع را برای موتلفه فرمودند؛ اما اگر نظر امام با کار حزبی و تشکیلاتی مخالف بود، هیچگاه ادامه کار موتلفه را تایید نمیفرمودند، بنابراین این دو موضوع نشان میدهد امام(ره) با کار حزبی و تشکیلاتی موافق بودند.
وی همچنین به استفتایی که اخیراً حزب موتلفه در قالب 250سوال از آیتالله مکارم شیرازی پرسیدند، اشاره و بیان داشت: ایشان همه 250 سوال را پاسخ دادند و فرمودند علت پاسخگویی به همه سوالات این بود که همه سوالات کارشناسی شده بود.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی افزود: یکی از سوالات ما از آیت الله مکارم شیرازی این بود که اگر عدهای بخواهند برای خدمت کردن به اسلام و پیاده کردن احکام اسلامی، تشکیلاتی کار کرده و حزب تشکیل دهند، آیا این کار مجاز است که ایشان پاسخ داد این کار با شرط خدمت به اسلام نه تنها لازم بلکه در مواردی واجب است.
*حزب موتلفه دیدار با مقام معظم رهبری را پیگیری میکند
حبیبی گفت: این سه مسئله نشان می دهد، تحزب کاری لازم و حتی گاهی واجب است؛ بنابراین در حزب موتلفه اعتقاد داریم در حال انجام کار دینی هستیم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در خاتمه با بیان اینکه حزب موتلفه بی صبرانه مشتاق دیدار مقام معظم رهبری است؛ تاکید کرد: این اشتیاق بسیار زیاد برای دیدار با معظمله را پیگیری خواهیم کرد تا به حضور حضرت آقا شرفیاب شویم.